Ελαιόλαδο είναι το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς (Olea europea). Το παρθένο ελαιόλαδο παράγεται με μηχανική επεξεργασία του ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία. Είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικές ουσίες κλπ.
Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο Χαλκιδικής είναι ξακουστό για τη γεύση και την ποιότητά του. Αναζητείστε το σε όλη τη Χαλκιδική και μη φύγετε αν δεν το γευτείτε… θα μαγευτείτε!
Η ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους, και πιθανότατα κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, πατρίδα της ελιάς είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την Αθηνά στην Ακρόπολη.
Οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε την ελιά στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο. Την μετέφεραν είτε Έλληνες άποικοι είτε Φοίνικες έμποροι. Όπως αναφέρει ο Πλίνιος, κατά το 580 π.Χ, ούτε το Λάτιο, ούτε η Ισπανία, ούτε η Τύνιδα γνώριζαν την ελιά και την καλλιέργειά της
Πασίγνωστη ποικιλία ελιάς σε όλη την Ευρώπη. Η μεγάλου μεγέθους εύγευστη ελιά , συνοδεύει πολλά από τα γεύματα στη Χαλκιδική. Χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με την καλλιέργειά της ενώ μπορείτε να βρείτε μεταποιημένες ελιές για κάθε γούστο.
Το ούζο είναι ποτό που παράγεται από την απόσταξη κυριως των υποπροϊόντων του κρασιού και πιο σπάνια σιτηρών και από το οινόπνευμα που προέρχεται από τα υποπροϊόντα κατεργασίας των ζαχαρότευτλων (μελάσα). Τοποθετείται σε χάλκινα καζάνια και αρωματίζεται μέσω της διαδικασίας της απόσταξης με βότανα και καρπούς, με κυρίαρχο το γλυκάνισο που του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση.
Το Τσίπουρο είναι η ονομασία ενός ποτού που παράγεται από σταφύλια στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι ένα ελληνικό δημοφιλές οινοπνευματώδες ποτό το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πιθανόν πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Το μέλι είναι ένα αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους σε ένα πυκνό υγρό και τελικά το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους.
Το ξακουστό μέλι της Αγίας Παρασκευής κρατά τα σκήπτρα σε ποιότητα ανά την Ελλάδα. Μπορείτε να το προμηθευτείτε κατευθείαν από παραγωγούς αλλά το βρίσκετε και σε πολλά καταστήματα.
Το κρίθμον το παράλιο (Crithmum maritimum) με κοινή ονομασία κρίταμο ή αλμύρα, είναι φυτό της οικογένειας των σελινοειδών. Το κρίταμο έχει μεσογειακή κυρίως κατανομή και αποτελεί κοινό είδος των ελληνικών ακτών. Απαντά σε γκρεμούς, βράχια, τοίχους κοντά στη θάλασσα, ακόμη και σε προβλήτες ή και κυματοθραύστες, αποτελώντας μαζί με το γένος Limonium έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς και διαδεδομένους εκπροσώπους της αλόφιλης βλάστησης στις βραχώδεις ακτές. Τα φύλλα του είναι σαρκώδη και έχουν χαρακτηριστικό γλαυκό χρώμα.[2] Ανθίζει από Ιούλιο μέχρι Οκτώβριο και τα άνθη είναι λευκό-πρασινωπά, σε πυκνό σκιάδιο. Οι βλαστοί, τα φύλλα και οι καρποί του διατηρούνται συχνά σε άλμη ή ξύδι και χρησιμοποιούνται σε σαλάτες.
ΕΔΡΑ : 63077 Καλλιθέα Χαλκιδικής
ΤΗΛ. : +306978099854
E-mail: ammonzeus2012@gmail.com
Ο σύλλογος Άμμων Ζευς βασίζεται στην ιδέα της ένωσης ατομικών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων διαμερισμάτων. Ιδρύθηκε τον καιρό της οικονομικής κρίσης, ο σκοπός αυτής της κοινότητας είναι να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον για την υλοποίηση νέων έργων και την υλοποίηση νέων συμφωνιών με περιφερειακές, εθνικές και διεθνείς οργανώσεις.
Ο σύλλογος μας παρίσταται σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, λειτουργεί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος, υποστηρίζει την ανάπτυξη των σχεδίων της περιοχής και εκπροσωπείται σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Νέες εταιρείες είναι ευπρόσδεκτες να συμμετάσχουν στο έργο μας για να θεσπίσουμε περαιτέρω συνεργασίες και να αναπτύξουμε νέες δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση του τουρισμού.
Η Κασσάνδρα είναι ένας τόπος με τοπία μοναδικής ομορφιάς, μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων και εγκάρδια φιλοξενία. Είναι δική μας ευθύνη η εκπροσώπηση της περιοχής αυτής, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Με εκτίμηση
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣΟΥΛΗΣ
Πρόεδρος του Συλλόγου
Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Άμμων Ζευς :